Zebralar hakkında bilgi
Ana Sayfa »Faydalı Bilgiler » Genel Bilgiler » Zebralar hakkında bilgi

Zebralar hakkında bilgi

   

Zebralar hakkında bilgi

Zebra nerede yaşar, zebralar kaç kilodur ve zebralar ne yer? İşte zebra hakkında bilgi.

Zebra, yalnız Afrika'da yaşayan ve ata benzeyen vücudu siyah beyaz çizgili bir hayvandır. Atın yakın akrabalarından olan zebralar siyah ve beyaz çizgili postlarından ötürü kolayca tanınırlar. Genellikle Afrika'nın ormanlık yerlerinde sürüler halinde yaşarlar. Zebralar, tıpkı atlarda olduğu gibi, yele denilen saçlara sahiptirler; vücut yapıları da atlara benzer ve en az onlar kadar hızlı koşarlar. Zebralar, yaşamlarını sürdürebilmek için su ve ot ile beslenirler. Bazen yiyecek bulmak için 50 km yürürler, sonrasında yaşadıkları ortama geri dönüp, alıştıkları yaşam ortamlarında yaşarlar. Zebralarda ortalama boy 1-2 metre arasındadır. Zebraların ortalama ağırlıkları ise 250 ila 400 kilo arasında değişiklik göstermektedir. Zebra türleri içinde en büyük zebra türü ise Grevy zebrası olup bu zebranın ağırlığı yaklaşık olarak 450 kilograma kadar çıkabilmektedir.

Zebralar atlar gibi otçullardır. Zebra ile at çiftleştiğinde doğan yavruya zebrat adı verilir.

Zebralar, güçlü hayvan olmaları sayesinde düşmanlarından korunurlar. En tehlikeli düşmanları aslandır. Bu hayvanlar aslanın en büyük yemidir.

Tüm zebraların çizgilerinin yapısı ve sayısı birbirinden farklıdır. Zebraların dikey çizgileri aynı zamanda önemli bir savunma unsurudur. Bir arada durdukları zaman kendilerini avlamak isteyen aslan gibi yırtıcılara karşı bu çizgilerden dolayı sürüyü bir bütün olarak algılarlar. Bu durumda avcı, avlayacağı zebrayı seçmekte güçlük çeker, bu da zebralar için bir korunma yoludur. Zebralar'genellikle sulara yakın çayırlarda yaşarlar.





Benzer Konular

canlı kuran oku kuran dinle kuran izle
mekke kabe canlı yayın izle
büyük islam ilmihali
hadisi şerif
yemek tarifleri
en güzel oyunlar, oyun oyna