Çakallar hakkında bilgiler
Ana Sayfa »Faydalı Bilgiler » Genel Bilgiler » Çakallar hakkında bilgiler

Çakallar hakkında bilgiler

   

Çakallar hakkında bilgiler

Çakal, yaban bir hayvandır. 60-70 santim boyundadır ve ağırlıkları 7–11 kg arasında değişir. Geceleri sürü halinde dolaşarak hayvan leşleriyle beslenirler. Derisi siyah ve esmer benekli kirli sarıdır. Koku alma hassası kuvvetli, fakat korkaktır. Genellikle ağaçlık yerlerde yaşar. Çakallarda gebelik süresi 57-70 gün arasında değişir; dişi çakal bir oyuk ya da kavuğa sığınarak 2-7 arasında yavru doğurur. Kurtlar ve kır kurtları gibi çakallar da evcil köpeklerle çiftleşebilir.

Küçük avcı ve leşçil canlılar olan çakalların Kuzey Amerika'daki karşılığı, Türkçede "kır kurdu" ya da yine "çakal" olarak adlandırılan Canis latrans (İng., coyote ya da prairie wolf) türü canlıdır.

Çakalların dağılımı ve yaşam alanları
Altın çakal, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika"dan Güney Asya"ya kadar olan bölgede, kara sırtlı çakal ile çizgili çakal Güney ve Doğu Afrika"da yaşar. Türkiye"de en çok kıyı bölgelerindeki sık ormanlık ve çalılıklarda ayrıca Güney Doğu Anadolu"nun alçak kesimlerinde yaşar; iç bölgelerde görülmez. Açık arazilerde yaşamakla birlikte, çoğu kez yerleşme yerlerinin çevresine kadar sokulur.





Benzer Konular

canlı kuran oku kuran dinle kuran izle
mekke kabe canlı yayın izle
büyük islam ilmihali
hadisi şerif
yemek tarifleri
en güzel oyunlar, oyun oyna