B harfi ile başlayan çiçek isimleri şunlardır;
– Bambu
– Begonvil
– Begonya
– Benjamin
– Biberiye
– Bodrum Papatyası
– Boru çiçeği
– Buz Çiçeği
B harfiyle başlayan çiçekler hakkında bilgi
Bambu
Bambu, buğdaygiller familyasına ait ve 1.200 adet, bazen birbirlerinden çok farklı görünen bitki türlerinden oluşan bir alt familyayı kapsayan tanımdır. Bambu insanların en çok işine yarayan bitkilerden birisidir. Bambu türleri Asya’da, Güney ve Kuzey Amerika’da ve Afrika’da bulunurlar. Bambu çiçeği, şans bambusu olarak da bilinir. Pek çok evde şans ve huzur getirmesi, yeni umutlar ve hayallere yönlendirmesi için yer bulan bambu çiçeğinin bakımı da oldukça kolaydır. Kaprissiz, ne çok su ne de çok güneş isteyen bir çiçektir.
Begonvil
Begonvil, mor, beyaz, pembe ve kırmızı renkte çiçekleri olan, tırmanıcı özellikte ve ağaçsı bir bitkidir. Güneşi sever. Hastalık ve böcek barındırmaması önemli bir özelliğidir. Nyctaqinaceae familyasının göz bebeği olan begonvilin memleketi Güney Amerika’nın tropikal bölgeleridir. Ülkemizde de Akdeniz ve Ege kıyılarında yetişir.
Begonya
Begonya, Begonyagiller familyasından bir bitki cinsidir. Cinsin adı, Fransız botanikçi Charles Plumier tarafından eski Fransız kolonisi Haiti’nin valisi Michel Bégon’a yapılan atıf dolayısıyladır. Bu isimlendirme Linnaeus tarafından kabul edilmiştir. Dünyanın pek çok bölgesinde yetiştirilir. Çeşitli türlerde yetiştirilen begonyaların bazıları desenli yapraklara sahiptir. Begonya bitkisinin çiçekleri yaz döneminde açar ve pembe, kırmızı, turuncu, sarı beyaz gibi renklere sahiptir. Yaprakları ise yuvarlak, yer yer iri, yer yer küçüktür. Çiçeğin çok fazla dalı olmaz, sapları ise yumuşak ve etlidir. Bunlardan bazıları sadece yapraklardan oluşurlar. Farklı renk ve desenlerde olan yaprak begonyalar görsellik açısından sıklıkla evlerde tercih edilir. Kısa boylu ve gösterişsiz çiçekli bu begonya türü nadiren de olsa uzun boylu da olabilir.
Benjamin
Benjamin saksı çiçeği, ev, ofis, işyerleri gibi yaşam alanlarımızı renklendiren ve huzur veren bir saksı bitkisidir. Küçük ve güzel görünümlü yapraklarıyla bulunduğu ortama güzel bir görüntü ve hoş bir hava katar. Boyları 50 cm ile 2.50 cm arasında değişmektedir. Gövdesi burgulu ve örgülü olan çeşitleride vardır. Küçük yapraklarının 3 farklı renk çeşidi vardır, koyu yeşil, açık yeşil ve yeşil beyaz yapraklı benjamin saksı çiçekleridir. Bakımı kolay olduğu için çokça tercih edilen bir üründür.
Biberiye Çiçeği
Ballıbabagiller familyasından, ince yapraklı, her zaman yeşil kalabilen bir bitki, halk arasında kuşdili olarak ta bilinir. Çiçekleri mor olan çalı görünümlü biberiye, Akdeniz bölgesinde oldukça fazla yetişmektedir. Genç sürgünleri baharat olarak kullanılan biberiye, süs bitkisi olarak saksılarda yetiştirilir.
Bodrum Papatyası
Bodrum Papatyası papatyagiller familyasından; kremi, moru, mavisi, lilası, sarısı, pembesi, beyazı ile kokusu gayet güzel bir çiçektir. Papatyaya benzerliği ile bilinen bu çiçeği yetiştirmek de oldukça kolaydır. Bu çiçeğin bilimsel adı osteopermumfruticosum’dur. Afrika papatyası da denir. Bu çiçeğin yaprakları koyu yeşildir. Dayanıklı bir çiçektir ve çok yıllık çiçeklerdendir. Görünümü ile ortama güzellik katar. Bu çiçeğin bir özelliği akşamları çiçeklerini kapatıp, gündüzleri açmasıdır. İlk çiçeklerini ilkbaharda açar ve yaz sonuna kadar çiçeklenmeye devam eder. Çiçekleri belli bir süre sonra kapanır. Çiçekler kapanıp solmaya başlayınca kesmek gerekir. Aynı zamanda kuruyan yapraklarını da temizlemek gerekir. Bu bitki 60 cm’ye kadar uzayabilir. Rüzgarlı olmayan yerlerde yetiştirilmesi daha uygundur. Eğer çiçek yerini severse ilkbahar ve yaz boyunca sürekli çiçek açar. Bu çiçeği donda bırakmamak gerekir. Bodrum papatyası iç ve dış mekanlarda rahatlıkla yetişebilir. Saksılarda da, bahçelerde de kolaylıkla yetişir.
Boru çiçeği
Türkiye’de de yaygın olarak bulunan ve halk arasında, kahkaha çiçeği, sihirbaz otu, şeytan elması olarak da bilinen boru çiçeği, yaklaşık 1 metreye kadar boylanabilen, büyük beyaz boru şekilli çiçekleri olan bir bitkidir. Yaprakları saplı, büyük ve ovaldir. Kenarları ise girintili çıkıntılı bir görüntüye sahiptir. Çiçekleri çoğunlukla beyaz renkli olup, kenar çerçeveleri farklı renkte olabilmektedir. İçi ve kendi beyaz olan çiçeğin çerçevesi, mor hatlardan oluşmaktadır.
Buz Çiçeği
Buz çiçeği (Aptenia Cordifolia) veya Öğle Çiçeği olarak da bilinmektedir. Kökenleri Güney Afrika’ya dayanmakta ve genellikle mayıs ve eylül aylarında açan kırmızı, pembe, siklamen, sarı ve mor gibi renkleri bulunmaktadır. Buz Çiçeğinin ömrü kısa olup boyu 30 ile 40 cm arasında değişmektedir. Yaprakları genellikle iri, etli ve kalpli bir yapıya sahiptir. Boyu her ne kadar 30 ile 40 cm arasında değişiyor olsa da enine doğru genişlemeyi seven ve çok hızlı yayılabilen bir bitkidir.